Otkriveno koliko će Mirotić zarađivati u Partizanu

Najveći transfer na ovim prostorima

15.07.2023. 21:44
  • Podijeli:
Nikola Mirotić-6422bbba19fa9.webp Foto: Profimedia

Nikola Mirotić, 32-godišnji krilni centar, potpisat će za beogradski Partizan. Zvijezda Barcelone raskinut će ugovor s katalonskim klubom, koji zbog financijskih poteškoća smanjuje budžet, i zaigrati za prvaka ABA lige.

Mirotić je u Barceloni još od 2019. godine bio najplaćeniji košarkaš Evrope. Tačan iznos koji je zarađivao nije poznat, ali se radilo o brojci od oko 4.5 miliona eura, a prema nekim izvorima je u netom završenoj sezoni zarađivao i gotovo pet miliona.

Sportklub doznaje da će u Partizanu zarađivati 3.5 miliona po sezoni. Potpisat će jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu godinu. To je uvjerljivo najveći košarkaški ugovor na ovim prostorima svih vremena.

Mirotić je rođen i odrastao u Podgorici, ali je već s 14 godina otišao u Real Madrid te je nastupao za špansku reprezentaciju. Iz Reala je otišao u NBA, gdje je odigrao pet vrlo dobrih sezona u dresovima Chicago Bullsa, New Orleans Pelicansa i Milwaukee Bucksa.

Treći je to dolazak u Partizan ovog ljeta, nakon što su ranije stigli Ognjen Jaramaz i Poljak Mateusz Ponitka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()