Orlovi uglas: Bilo je nervoze, ali nasmijani idemo kući

"Uvijek je lijepo predstavljati svoju zemlju, narod, igrati pred punom halom. Lijepa atmosfera, puno djece. Nadam se da ćemo imati udio u podstreku za bavljenje sportom"

27.02.2023. 22:31
  • Podijeli:
Srbija - Velika Britanija košarka 6_FIBA-63fd0f600103a.webp Foto: FIBA

Košarkaši Srbije nisu skrivali zadovoljstvo nakon pobjede nad Velikom Britanijom kojom ostvarili cilj i plasirali se na Mundobasket koji krajem avgusta počinje u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Orlovi su opasno živjeli, i u duelu sa Ostrvljanim koji je imao epitet "biti ili ne biti", ali i tokom kvalifikacionog ciklusa.

Bilo je šokantnih poraza, ali i velikih pobjeda. I, pred završnih 40 minuta loptanja pod obručima stiglo se do jasne računice - trijumf vodi u mirnu luku nakon izazovnog puta kroz burne vode.

Visina uloga, nemogućnost popravnog umnogome su uticali na učenike Svetislava Pešića koji su dobrim dijelom meča bili u grču.

Srećom, na vrijeme su dodali gas, sredinom trećeg kvartala se odlijepili i slavlje nije došlo u pitanje.

"Ovakve utakmice se ne propuštaju. Egal utakmica na poluvremenu. Znali smo da to nije naš maksimum. Izašli smo i u drugom napravili ovu razliku. Na kraju je sve ispalo kako treba", ocijenio je roviti plejmejker Stefan Jović u miks-zoni nakon meča.

Aleksa Avramović je istakao da je napad proradio u nastavku utakmice.

"Znali smo da moramo da pobijedimo. Svi igrači, prozori, sve je stalo u 40 minuta. Bilo je nervoze u početku, pogađali su teške šuteve. Zadržali su stabilnosti, poslije je naš napad urodio plodom i slavili smo".

Luka Mitrović bio je inspirativan i na terenu i van njega:

"Uvijek je lijepo predstavljati svoju zemlju, narod, igrati pred punom halom. Lijepa atmosfera, puno djece, kao i uvijek na utakmicama reprezentacije. Nadam se da ćemo imati udio u podstreku za bavljenje košarkom, sportom".

Ognjen Dobrić je "poentirao" za kraj:

"Svi su dobri momci. Znaju koji je cilj, svi su bili fokusirani. Odradili smo posao, idemo nasmijani kući", zaključio je Dobrić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()