Okršaj Bogdanovića i Jovića: Mlađi srpski reprezentativac imao mnogo uspješnije veče

Jović je upisao 23 poena uz osam skokova i jednu asistenciju. To je poenterski samo jedan poen slabije od njegovog rekorda karijere.

10.04.2024. 08:02
  • Podijeli:
Tan2024-03-2101241729_6 nikola jović AP PhotoRon Schwane (1)-65fbf3244cdd3.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ron Schwane

Košarkaši Majamija savladali su na gostovanju Atlantu poslije dramatičnog meča sa 117:111, gdje je sve riješeno poslije dva produžetka!

Bio je ovo duel dvojice Srbina u NBA ligi, a na kraju je slavio mlađi Nikola Jović, koji je odigrao fenomenalan meč i jedan od najboljih u karijeri u NBA ligi.

Jović je upisao 23 poena uz osam skokova i jednu asistenciju. To je poenterski samo jedan poen slabije od njegovog rekorda karijere.

Jović se sve više nameće kao jedan od lidera Majamija uz iskusne Džimija Batlera, Bema Adebaja i Tajlera Hiroa, a na ovom meču je dobio priliku i da uzme neke od odlučujućih šuteva i pogađao ih je kada je bilo najvažnije.

Tokom drugog produžetka je pogodio trojku kojom je sačuvao nadu Majamiju, potom imao i izuzetno bitnu asistenciju kojom je Hit izjednačio i izborio drugi produžetak, a u drugih dodatnih 5 minuta je fenomenalnim potezom i hrabrim prodorom i poenima na drugi obruč riješio meč i donio Majamiju nedostižnih sedam poena prednosti u posljednjem minutu drugog produžetka.

Jović je na ovom meču iz igre šutirao 66 odsto (8 od 12 ukupno, 5 od 8 za tri) a sa linije penala je pogodio oba bacanja koja je izveo.

Za razliku od Jovića, Bogdan Bogdanović je imao košmarno šutersko veče. Meč je završio sa 11 poena jednim skokom i dvije asistencije, a iz igre je šutirao svega 23 odsto (4 od 17 ukupno, 1 od 11 za tri).

Nije na terenu kod Atlante bilo Treja Janga, pa je Bogdanović više šutirao, ali ga nije služilo njegovo najjače oružje – šut za tri poena.

“Olimpijske igre su daleko” Bogdanović maksimalno koncentrisan na Atlantu i otkrio da je u kontaktu sa Pešićem

Atlanti nije pomogla fenomenalna partija Dežontea Mareja, koji je imao tripl-dabl sa 29 poena, 13 skokova i 13 asistencija.

U pobjedničkom timu su se pored Jovića istakli i Tajler Hiro sa 33 poena i Džimi Batler sa 25.

Majami je poslije ove pobjede na 8. mjestu sa učinkom 44 pobjede i 35 poraza i nedostaju im dvije pobjede od 6. mjesta, koje donosi direktan plasman u plej-of.

Atlanta je trenutno na 10. mjestu istočne konferencije i sigurna je u plej-inu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()