Od sjaja do očaja: Partizan stao na korak do istorije

Niko nikada kao gost nije uspio da dobije majstoricu. Činilo se da Parni valjak ima pobjedu u džepu. No, Kralj je imao druge planove

10.05.2023. 23:19
  • Podijeli:
Real Partizan_Profimedia-645c0666e0733.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Partizana neće igrati na Fajnal foru Evrolige iako su u četvrtfinalnoj seriji protiv Reala vodili 2-0 i u trećoj četvrtini majstorice imali 18 koševa viška. 

Crno-bijeli su za kratko vrijeme prošli put od sjaja do očaja te "zapeli" na posljednjem koraku ka analima elite. 

Jer, niko nikada kao gost nije uspio da dobije peti meč u seriji. Činilo se da Parni valjak ima pobjedu u džepu. No, Kralj je imao druge planove.

Tako je nakon pomalo nestvarne bitke u španskoj prestonici semafor pokazivao 98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 29:18).

Prvi kvartal protekao je u izjednačenoj igri, da bi u drugom četa Željka Obradovića zablistala punim sjajem.

Raznovrstan napad u kombinaciji sa sjajnom odbranom donijeli su gostima ogromnih 16 koraka prednosti na velikom predahu.

Taj "plus" je početkom  treće četvrtine iznosio 18 poena. A onda je uslijedilo "pomračenje".

Beograđani kao da su prestali da igraju odbranu. Madriđani su radili šta su htjeli, "probijali" defanzivnu liniju, pogađali sa svih pozicija i vrlo brzo se vratili u igru.

Do posljednjeg odmora su bili na sedam koraka zaostatka, da bi u završnoj dionici dodatno pojačali tempo. Prilično lako su istopili "minus", preuzeli vođstvo, poveli 97:89, a potom uz manje poteškoće pečatirali veliki povratak i trijumf. 

Listu putnika na završnu smotru u Kaunas večeras je kompletirao Monako

Četa Saše Obradovića "odbranila" je domaći teren i pobjedom nad Makabijem (97:86) prošla na F4.

Prethodno su završnicu osigurali Barselona i Olimpijakos.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()