Nurkić o iznenadnom dolasku u BiH i propuštanju mečeva: Bio sam na dženazi, on je bio kao moj stariji brat

Nurkić je propustio prethodne dvije utakmice Sunsa zbog smrti dajdže, a u razgovoru uoči utakmice je bio emotivno iscrpljen

28.12.2023. 10:25
  • Podijeli:
jusuf nurkic fiba-64ddbed792e62.webp Foto: FIBA

Jusuf Nurkić se vratio na NBA parkete poslije dvije utakmice koje je propustio zbog ličnih razloga. 

Nurkić je propustio prethodne dvije utakmice Sunsa zbog smrti dajdže, a u razgovoru uoči utakmice je bio emotivno iscrpljen.

“To je što je, ne želim se vraćati nazad, sada sam tu u Phoenixu. Gledati utakmice tako daleko od saigrača nije bilo lagano, sinoć sam tek došao u SAD”, rekao je Nurkić te otkrio da je bio izuzetno vezan za dajdžu.

“On je bio kao moj stariji brat, jedan od nekoliko ljudi, možda i jedini koji me zna cijeli život. Razgovarali smo triput dnevno i sada je jako teško. Saigrači, vlasnici i kompletna organizacija mi je dala kompletnu podršku i nemam riječi da im se zahvalim, ne bih ovo mogao uraditi bez njih”, dodao je.

Inače, za 14 minuta na parketu bh. centar je postigao osam poena uz deset skokova, a Sunsi su pobijedili Houston rezultatom 129:113.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()