Nova "stotka" Partizana: Crno-bijeli ubjedljivi uoči derbija

Partizan je u "Morači" savladao Studentski centar rezultatom 100:81

22.01.2023. 21:32
  • Podijeli:
Partizan vs Studentski centar-63cd9cc896fbe.webp Foto: SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši Partizana pobijedili su Studentski centar u "Morači" sa 81:100 (23:22, 17:29, 22:22, 19:27) u 16. kolu ABA lige i u dobrom raspoloženju čekaju vječiti derbi u Evroligi.

Crno-bijeli su tako stigli do šestog vezanog trijumfa na Jadranu i ponovo je šut vicešampiona regionalnog takmičenja takmičenja bio sjajan - 13/22 za tri poena i 20/30 za dva.

Ipak, nije baš idealno počelo za goste koji su početkom druge četvrtine bili u zaostatku od sedam poena - 31:24. Trgao se Partizan od tog momenta i uspeo je do odlaska na odmor da preokrene rezultat - 40:51.

Izabranici Željka Obradovića su u nastavku susreta održavali stečenu prednost, nisu dozvolili protivniku da se vrati i uvede utakmicu u neizvjesnu završnicu, pišu Novosti.

Najefikansiji kod pobjednika bio je Danilo Anđušić sa 17 poena, pratio ga je Dante Egzum sa 16. Matijas Lesor upisao je dabl-dabl - 15 poena i 10 skokova. Kod domaćina najbolji je bio Danilo Tasić sa 17, dok je Flečer Mekgi dodao 16.

Partizan u petak od 19 sati igra protiv Crvene zvezde u Evroligi i pokušaće prvi put ove sezone da savlada vječitog rivala.

Crno-bijeli su sada u ABA ligi na učinku 14-2, a Studentski centar 7-9.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()