Nova monstruozna partija Jokića: Najbolji košarkaš svijeta uništio "Čarobnjake"

Čovjek se igra košarke

22.01.2024. 07:04
  • Podijeli:
jokić tanjug ap-6597c3613be4d.webp Foto: AP Photo/Loren Elliott

Košarkaši Denvera slavili su noćas gostovanju u Washingtonu protiv domaćih Wizardsa, a bilo je 113:104.

Inače, bila je ovo četvrta pobjeda Nuggetsa u posljednjih pet mečeva, čime su potvrdili dobru formu, a posebno se to odnosi na najboljeg košarkaša svijeta Nikolu Jokića.

Dvostruki MVP lige ponovo je iza sebe imao monstruoznu partiju.

Za nešto više od 36 minuta provedenih na parketu, Jokić je upisao novi double-double učinak, ubacivši 42 poena, te dodao 12 skokova i osam asistencija.

Pomogao mu je Murray s 19 koševa.

Kod domaćih "Čarobnjaka" najefikasniji je bio Kyle Kuzma s 17 ubačaja.

Ovo je Denverova 30. pobjeda u sezoni.

Nuggetsi sada imaju skor 30-14, i ispred njih je samo Minnesota na Zapadu sa 30-12. Washington ima skor 7-35 i jedino je Detroit lošiji na Istoku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()