Ni bol ga nije spriječio: Jokić upisao je 125. tripl-dabl u karijeri

Stigao i do 20. tripl-dabla u

08.03.2024. 08:32
  • Podijeli:
nikola jokić, denver nagets, finiks sans, NBA liga, 6 mart 2024 - AP Photo David Zalubowski Tanjug-65e8132c9d64c.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Nikola Jokić upisao je 125. tripl-dabl u karijeri u ligaškim utakmicama NBA lige. Centar Denvera je zabilježio učinak od 32 poena, 12 skokova i 11.

Jokić je na utakmici protiv Bostona stigao i do 20. tripl-dabla u sezoni, što ga čini četvrtim igračem u istoriji NBA koji je to uradio u više sezona nakon što je zabilježio 29 prošle sezone, piše RTS.

Boston je bolje započeo utakmicu, tokom prve dionice Denver je tražio pobjednički ritam koji su igrači trenera Majkla Melouna pronašli u drugoj četvrtini kada su i stekli prvu osjetnu razliku od 10 poena pri rezultatu 43:33.

Boston je smanjio razliku u trećoj dionici i u nekoliko navrata rezultat utakmice je bio izjednačen. Međutim, efikasniji napadi i kontrola igre Denveru su donijeli novo vođstvo od 90:80 na početku odlučujuće faze meča.

Tokom posljednje četvrtine Nagetsi su uspješno odolijevali pritiscima Bostona i uspeli su da upišu 43. trijumf u sezoni.

Pored maestralnog Jokića u timu Denvera istakli su se Džamal Mari sa 19 poena, osam assitencija i šest skokova, ali i Aron Gordon koji je dodao 16 poena, devet skokova i jednu asistenciju.

Džejn Braun je upisao 41 poen, 14 skokova i četiri asitencije, međutim lični učinak nije bio dovoljan da se upiše pobjeda nad šampionom NBA lige. Kristaps Porzingis meč je okočnao sa 21 poenom, 12 skokova i dvije asistencije, a Džejson Tejtum je postigao 15 poena, osam asistencija i četiri skoka.

Jokić se u posljednjoj dionici požalio na bol u desnoj ruci, što je bila posljedica jednog od duela sa Tejtumom u ranijoj fazi meča, te ga je trener ubrzo i zamijenio. Međutim, ipak se vratio na parket i u ključnim trenucima razigravao je saigrače asistencijama. Potom je dobio i tehničku grešku zbog oštrog reagovanja na sudijsku odluku u završnici duela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()