Nezaustavljivi Dončić odveo Dallas do pobjede protiv Oklahome, Boston u finalu konferencije

Boston će u konferencijskom finalu igrati protiv pobjednika serije u kojoj se ogledaju New York Knicksi u Indiana Pacersi

16.05.2024. 07:04
  • Podijeli:
dallas doncic reuters-663b0775c38ce.webp Foto: Reuters

Košarkaši Boston Celticsa prvi su finalisti konferencije. Oni su u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige savladali oslabljene Cleveland Cavalierse sa 113:98 i s ukupnih 4:1 izborili polufinale Istoka. Na korak od polufinala Zapada su Dallas Mavericksi, koji nakon noćašnje pobjede 104:92 protiv Oklahoma City Thundera vode 3:2.

Jayson Tatum ubacio je 25 koševa, imao 10 skokova i devet asistencija, a Al Horford dodao 22 poena, uz 15 uhvaćenih lopti, pet asistencija i tri blokade za Celticse, kojima je posao bio olakšan neigranjem Donovana Mitchella, najveće zvijezde Cavsa.

Zbog povrede lista lijeve noge propustio je i četvrtu utakmicu. Također, Cleveland u ovom ogledu nije mogao računati niti na Jarretta Allen niti na Carisa LeVerta što je bio prevelik hendikep. Cavsi su u ovoj utakmici najviše dobili od Evana Mobleyja (33 koša, sedam skokova) i Marcusa Morrisa (25).

Boston će u konferencijskom finalu igrati protiv pobjednika serije u kojoj se ogledaju New York Knicksi u Indiana Pacersi. Trenutni rezultat je 3:2 za New York.

Predvođeni Lukom Dončićem korak do konferencijskog finala stigli su i Dallas Mavericksi. Oni u seriji na četiri pobjede nakon noćašnje pobjede 104:92 imaju 3:2 protiv OKC-a, omjerom najbolje ekipe Zapada u regularnom dijelu sezone.

Luka Dončić isporučio je triple-double od 31 koša, 10 skokova i 11 asistencija, a Derrick Jones Jr. dodao 19 za Mavse. Kod Thundera je samo jedan igrač zabio više od 13 koševa. Shai Gilgeous-Alexander je susret završio s 30 poena, šest skokova i osam asistencija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()