"Ne želim da čujem da je Jokić favorit za MVP-ja"

Stiven EJ Smit je zajedno sa Kendrikom Perkinsom iskoristio lošu seriju tima iz Kolorada da ospori Jokićevo mjesto favorita za treće uzastopno priznanje

14.03.2023. 17:40
  • Podijeli:
Nikola Jokić-63dcc7d7320a5.webp Foto: Profimedia

Američki novinar Stiven Ej Smit iskoristio je slabije partije Denvera da se osvrne na MVP trku u NBA ligi.

Nagetsi su u nizu od tri poraza, ali daleko od toga da je problem u Nikoli Jokiću koji u tom periodu bilježi 30 poena, 14,3 skokova i 10 asistencija uz 1,7 ukradenu loptu i 55 odsto šuta iz igre, odnosno 44 za tri.

Međutim, Smit je zajedno sa Kendrikom Perkinsom iskoristio lošu seriju tima iz Kolorada da ospori Jokićevo mjesto favorita u trci za treće uzastopno priznanje za najboljeg igrača lige, piše B92.

"Dame i gospodo, znam da u Vegasu (kladionice) kažu nešto drugačije. Ne želim da čujem ništa o Jokiću kao favoritu za MVP-ja, s obzirom na način na koji je Denverova igra opala. Džoel Embid, Džoel Embid, reći ću još jednom, Džoel Embid. Taj čovjek mora da bude u vrhu, ako ne i broj jedan", rekao je Smit koji je sve vrijeme imao podršku Kendrika Perkinsa.

Nekadašnji NBA košarkaš je najprije je mimikom davao do znanja da je saglasan sa stavovima novinara, a potom i kratko ponavljao:

"Pričaj o tome."

Podsjetimo, Perkins je upravo u Smitovoj emisiji "First Take" postavio rasističko pitanje u vezi sa tim šta je zajedničko prethodnim MVP-jevima Stivu Nešu i Dirkom Novickom i Nikoli Jokiću, aludirajući na njihovu boju kože. Tom prilikom je iznio niz netačnih podataka poput onih o statistici pomenutih igrača, do konstatacije da 80 odsto glasača čine bijelci, zbog čega se ESPN javno izvinio.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()