Ne potcjenjujte srce šampiona: Španija rastužila Njemačku

Ne, Furija više ne može da računa na braću Gasol, Navara, Ljulja... ali zato može da računa na pobjednički mentalitet građen dvije decenije

16.09.2022. 22:22
  • Podijeli:
Španija Njemačka_FIBA.jpg Foto: FIBA

Košarkaši Španije drugi su finalisti Evrobasketa. Vizu za završnicu obezbijedili su pobjedom nad domaćom Njemačkom 96:91 (27:24, 19:27, 19:20, 31:20).

Iako renoviranoj Crvenoj furiji niko nije davao prevelike šanse, učenici Serđa Skariola još jednom su potvrdili da nikada ne smijete otpisati srce šampiona.

Ne, Španci više ne mogu da računaju na braću Gasol, Huana Karlosa Navara, Serhija Ljulja, njegovog imenjaka Rodrigeza, Rikija Rubija, Felipea Rejesa... ali zato mogu da računaju na pobjednički mentalitet građen u posljednje dvije decenije.

I to je ono što ih je dovelo na korak do velikog podviga, možda i najvećeg u istoriji nacionalnog tima.

Jer, dok su dres sa državnim grbom nosili već pomenuti asovi, medalja je bila obaveza, a zlato realan cilj.

Danas, kada je trenerski vuk Skariolo na kontinentalnu smotru poveo igrače poput Sebastijana Saiza, Haimea Pradilju, Darija Brizuelu, Hoela Pralju... bilo je teško očekivati borbu za vrh. No, Furija je tu, nadomak pehara.

Nisu Panceri pali bez ispaljenog metka. Imali su jak vjetar u leđa sa tribina, na veliki odmor otišli sa "plus pet", međutim, srce šampiona je presudilo kada se "lomilo".

Gosti su u završni kvartal ušli sa šest koraka zaostatka, a onda furioznom igrom preuzeli kontrolu. Ključna je bila serija 13:0 zahvaljujući kojoj je Španija "ohladila" Njemačku, a zatim uz manje probleme privela duel kraju.

Pobjednike su predvodili Lorenzo Braun sa 29 poena, Vili Ernangomez je dodao 16, a njegov brat Huančo 13 koševa.

Kod poraženih, Denis Šreder je upisao 30, a Franc Vagner i Andreas Obst po 15 pogodaka.

Španija će u nedjeljnom finalu igrati protiv Francuske, koja je deklasirala Poljsku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()