Najnoviji reprezentativac BiH dobio novi ugovor u NBA ligi

Luka Garza ostaje u Minnesoti

04.07.2023. 10:31
  • Podijeli:
luka_garza - reuters-63a00d3b96fc2.webp Foto: Reuters

Centar Minnesota Timberwolvesa i najnoviji košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza potpisao je ugovor s ovim timom, čime se obavezao na ostanak još godinu dana.

Kako javlja West Central Tribune, Luka Garza je opet potpisao tzv. two-way ugovor. Po ovom ugovoru, naš košarkaš će igrati dio sezone za Timberwolvese, a drugi dio za njihovu ekipu u razvojnoj ligi.

Ovo je druga sezona zaredom da Garza potpisuje ovaj tip ugovora. Njegove odlične igre u razvojnoj ligi pokazale su svu raskoš njegovog talenta, ali još uvijek ne dobija priliku u prvoj ekipi.

Garza je prethodne sezone za Timberwolvese odigrao 28 utakmica i proveo 8,7 minuta na terenu u prosjeku. Postizao je 6,5 poena po meču, uz 2,3 skoka. U razvojnoj ligi je imao čak 31 poen po meču, uz 11 skokova i 1,3 blokadu po utakmici.

On će se prvi put pridružiti pripremama Zmajeva ovo ljeto. Trebao bi, uz Jusufa Nurkića i Džanana Musu, predvoditi naš tim u pretkvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Poljskoj od 12. do 20. avgusta. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()