Najljepša košarkašica svijeta se povukla iz javnosti: Gdje je i šta radi Hrvatica koja je nekada žarila i palila

Kada je čuveni košarkaš Nate Robinson ugledao na Olimpijskim igrama 2012. Mišuru ostao je zatečen

24.12.2023. 16:00
  • Podijeli:
Antonija_Mišura_foto_Dusko Jaramaz_PIXSELL-65883d0148784.webp Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prije skoro desetak godina Antonija Mišura je važila za najljepšu košarkašicu na svijetu.

Kada je čuveni košarkaš Nate Robinson ugledao na Olimpijskim igrama 2012. Mišuru ostao je zatečen, Robinson je tada rekao:

“Antonija Mišura je vjerovatno najljepša košarkašica ikada koja je obukla patike”.

Bleacher Report ju je te godine proglasio najljepšom košarkašicom na svijetu. Prošla je decenija od tada, a mnogi se pitaju gde je danas prelijepa Šibenčanka.

Antonija se u međuvremenu penzionisala, udala se i postala majka. Uzela je prezime Sandrić poslije udaje za Marka, također bivšeg košarkaša. Njih dvoje imaju kćerku i sina.

Bivša košarkašica je danas daleko od javnosti. U jednom od rijetkih intervjua u posljednje vrijeme govorila je kako se tokom karijere susretala sa zlobnicima koji su iskazivali ljubomoru.

“Itekako sam se susretala s tim. Pogotovo kad živiš u maloj sredini kao ja, to je naglašeno. Nikad to nisam razumjela. Ja sam iz porodice gdje sam naučena da poštujem svakoga i sve, pa onda i ja računam kakva sam ja da će biti i drugi ali nije to tako. Tako da sam se puno puta susrela s tim. Ja sam takva kakva jesam i uvijek ću da budem pozitivna i svakome ću željeti dobro, a i tako bi voljela da i moja djeca sutra budu”, poručila je Antonija Sandić.

Mišura je već pet godina u penziji, a odbila je svaki poziv da se vrati jer joj je majčinstvo na prvom mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()