MVP Vildoza: Zvezda ne smije da stane, guramo naprijed

"Prvi domaći meč sam odigrao protiv Bajerna. Hala je bila puna. Navijanje sjajno. Srce mi je baš jako lupalo. Bilo je fenomenalno"

31.10.2022. 22:41
  • Podijeli:
Luka Vildoza-1667249706572.webp Foto: Euroleague

Posljednja akvizicija Crvene zvezde Luka Vildoza tvrdi da srpski i jadranski šampioni ne smiju da se zadovolje trenutnom formom, već da konstantno moraju da guraju naprijed.

Argentinski bek je polovinom mjeseca stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Crveno-bijelima i napravio instantan doprinos.

Debitovao je protiv Reala u Madridu gdje baš i nije bilo realno očekivati da pogura ekipu ka trijumfu. Bio je to otvoren duel u kojem je Kralj u finišu slomio otpor autsajdera. A Vildoza je meč okončao sa 10 poena i četiri asistencije.

Da se ekspresno prilagođava ekipi potvrdila je pobjeda nad FMP-om, u koju je ugradio 14 koševa uz tri dodavanja.

A da će biti istinsko pojačanje dokazao je u bici sa Bajernom, u kojoj je Zvezda ostvarila evroligaški prvenac, a nekadašnji adut Kilmesa, Baskonije, Njujork Niksa i Milvoki Baksa "isporučio" 20 pogodaka uz šest uspješnih proigravanja saigrača.

Šlag na tortu bio je večerašnji derbi u Laktašima, u kojem je Luka preuzeo dirigentsku palicu. Dalekometnim rafalom razoružao je "žilavu" Igokeu, upisao 19 poena, devet asistencija za indeks 28 i epitet MVP-a derbija pete runde.

"Postajemo sve bolji, vidi se da napredujemo. Ali moramo da nastavimo da naporno radimo i u svakom meču pružamo sve bolje partije", bio je prvi komentar Vildoze reporterima među kojima je bio i izvještač UNE.

Kako je sam priznao, nije znao šta da očekuje od okršaja na Jadranu. Nakon 80 minuta košarke zaključak je nedvosmislen - nije lako.

"Prvi put igram ABA ligu. Vidim da nije lako, pogotovo na strani. Evroligu bolje poznajem. Tamo svako svakog može da pobijedi", dodao je najkorisniji igrač finalne serije Endesa lige 2020.

Na kraju je "poentirao" komentarom o pristalicama Crveno-bijelih kojih se veliki broj okupio i večeras u Laktašima.

"Oni su sjajni. Prvi domaći meč sam odigrao protiv Bajerna. Hala je bila puna. Navijanje sjajno. Srce mi je baš jako lupalo. Bilo je fenomenalno. Opet kažem, ne smijemo da stanemo. Moramo da nastavimo, stalno da guramo naprijed", zaključio je Vildoza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()