"MVP, MVP!" Pogledajte zašto je Dončić dobio ovacije u New Yorku

Još jedna simultanka

07.02.2024. 07:03
  • Podijeli:
Luka Dončić-65b75c27e7c2e.webp Foto: AP Photo/LM Otero/Tanjug

Luka Dončić i KYRIE IRVING briljirali su na povratničkoj partiji potonjeg u Brooklynu za pobjedu Mavsa kod Netsa 119:107. Irving je zabio poen više od Dončića (36) i uz bolji šut (15/24), ali slovenski fenomen je bio igrač utakmice.

Postigao je 35 koševa (13/27 iz igre), ali je osim toga briljirao pod koševima s čak 18 skokova i jednom blokadom.

Samo jedna asistencija nedostajala mu je za triple-double, a dodao je i dvije ukradene lopte.

Dončić je igrao puno, 43 minute i za to vrijeme i uz takve brojke imao je samo jednu izgubljenu loptu.

Stručnjaci za statistiku u najjačoj ligi ističu da je Dončić prvi u historiji NBA lige sa samo jednom izgubljenom loptom uz spomenutu minutažu i učinak. No treba istaknuti da je i ta jedina izgubljena lopta koja mu se pripisuje dvojbena. Zato što mu se ona piše za pokušaj šuta sa sirenom na samom kraju utakmice.

Bez obzira na to, Dončić je odigrao fenomenalnu partiju s par poteza čije su snimke postale viralne. Na primjer, trica s loga, gotovo s centra. Zatim dodavanje za zakucavanje Joshu Greenu s jednog kraja terena na drugi. Nije čudno da su pred kraj utakmice dok je Dončić izvodio slobodna bacanja, dvoranom u Brooklynu odjekivali povici "MVP!"

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()