Mogao bi u zatvor: NBA as podivljao zbog promašaja i stolicom povrijedio dvije žene

Trenutak ludila mladog košarkaša Minnesote

27.04.2023. 09:11
  • Podijeli:
Anthony Edwards  - reuters usa today sports-644a1fddf22a8.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Zvijezda Minnesota Timberwolvesa Anthony Edwards optužen je za napad i prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od godine i pol nakon što je poslije ispadanja ekipe iz doigravanja uzrokovala incident u kojem su povrijeđene dvije gledateljice.

Minnesota je, podsjetimo, završila sezonu u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige u kojem su s 4:1 bolji bili Denver Nuggetsi. Upravo je Edwards uzoo bitan šut na kraju pete utakmice, no nije pogodio tricu te je ona završila 112:109.

Nakon neuspjelog pokušaja da odvuče svoju ekipu u produžetak, Edwards je otrčao prema svlačionici. Na putu do nje uzeo je stolicu koji se nalazio uz parket i zamahnuo njime. Pogodio je u leđa jednu zaštitarku, a potom i još jednu ženu koja je u dvorani bila po službenoj dužnosti. Obje su lakše povrijeđene i obje su podigle tužbu protiv njega.

Ovakva vrsta napada po zakonima u Coloradu može biti praćena zatvorskom kaznom u trajanju od 18 mjeseci i(li) novčanom u iznosu od 1000 dolara. Edwards je bio prvi izbor drafta 2020. godine. U seriji protiv Nuggetsa bio je na prosjecima od 31.6 koševa, 5.0 skokova i 5.2 asistencije po utakmici.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()