Meloun: Timska pobjeda, ali se nećemo ovim zadovoljiti

Trener košarkaša Denvera komentarisao jutrošnju pobjedu

10.06.2023. 11:16
  • Podijeli:
Nikola Jokić Majk Meloun Džamal Marej_Mark J. Terrill AP Tanjug-6469c41860303.webp Foto: Mark J. Terrill / AP / Tanjug

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun izjavio je nakon čertvrte utakmice finala NBA lige da je odbrana uz timsku igru ključna stavka zbog koje je njegova ekipa odnijela pobjedu, prenosi NBA TV.

Košarkaši Denvera ponovo su pobijedili u Majamiju 108:95 i poveli sa 3:1 u velikom finalu NBA lige.

"Vodili smo 13 razlike na startu posljednje dionice, oni su napravili 8:0. Nikola je zaradio peti faul i izašao je. Kada se to dešavalo u regularnom dijelu, bilo bi problema. U plej-ofu smo dobri u minutima bez njega. Zvao sam tajmaut nakon kojeg smo pokazali reakciju. U posljednjoj dionici smo igrali sjajnu odbranu i sveli ih na 39 odsto šuta", istakao je iskusni stručnjak.

Osvnuo se potom Meloun na partije Mareja i Brauna.

"Braun je odigrao nevjerovatno u završnici. Miami se fokusirao na Mareja, pa je bilo prostora za Brauna. Gordon je ostavio srce na terenu. Jokić je imao sjajno veče, Marej je imao 12 asistencija i nije izgubio loptu. Timska pobjeda, ali se nećemo ovim zadovoljiti. Idemo da pobijedimo na svom terenu i završimo posao. Ovo je četvrta serija gdje naša klupa radi sjajan posao. Tokom sezone su nas uništavale minute bez Nikole. Ali momci se bore, igraju odbranu. Napadi možda nisu lijepi kao kada je Nikola na parketu. Međutim, svi igraju odbranu. Tako je bilo i večeras", zaključio je Meloun.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()