Martovsko ludilo: Konektikat peti put šampion NCAA

U meču za titulu, UConn savladao San Dijego 76:59 pred 72.423 navijača u Hjustonu

04.04.2023. 08:52
  • Podijeli:
NCAA UConn foto Tanjug:AP Photo:David J. Phillip-642bc8c4eb472.webp Foto: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Univerzitet Konektikat stigao je do zvanja NCAA šampiona, odnosno najboljeg koledž ekipe u Sjedinjenim Američkim Državama. U meču za titulu, kojom je okončano čuveno "martovsko ludilo" tim iz istoimene države je savladao San Dijego 76:59 pred 72.423 navijača u Hjustonu.

Nije bilo velike borbe u sudaru četvrtog i petog nosioca. San Dijego je samo na početku bio ravnopravan rival. Poveli su 10:6 i od tog trenutka sve je išlo na vodenicu Konektikata.

Serijom 10:0, Konektiat je stigao do vođstva od 16:10 i više nijednog trenutka do kraja meča nije dao prilliku San Dijegu sa ga ugrozi. U jednom trenutku u prvom poluvremenu su imali i plus 16, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 36:24 za Konektikat.

U nastavku meča sredinom drugog dijela San Dijego je uspio da priđe na minus pet (60:55), ali onda je Konektikat vezao devet poena, stigao do 69:55 i riješio sve dileme, piše Sportklub.

U pobjedničkoj ekipi Tristen Njujton je bio najefikasniji sa 19 poena uz 10 skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Adama Sanogo sa 17 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Džordan Hokins bio treći dvocifreni sa 16 poena. Sanogo je proglašen i za najboljeg igrača završnog turnira.

Kod San Dijega Kešad Džonson je stigao do 14 poena, dok su po 13 imali Derion Tremel i Lamont Batler.

Za Konektikat je ovo peta titula u elitnom rangu američke koledž košarke. Rekord drži UCLA sa 11 trofeja, na drugom mestu je Kentaki sa osam, dok je Sjeverna Karolina podigla šest pehara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()