Makabi u četvrtfinalu Evrolige

Nikakvu šansu nije imala ekipa iz Vitorije da izbjegne drugu rundu plej-ina pošto je "ponos Izraela" večeras kontrolisao dešavanja na parketu od podbacivanja lopte do posljednjeg zvuka sirene

17.04.2024. 14:09
  • Podijeli:
makabi-661eca7a7337b.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva ubjedljivo su u Beogradu pobijedili Baskoniju rezultatom 113:85 u utakmici plej-ina Evrolige i izborili plasman u četvrtfinale.

Nije "Beogradska arena" ove sezone dočekala da ugosti plej-in i plej-of utakmice Partizana i Crvene zvezde, ali se ispostavilo da je talična Makabiju iz Teal Aviva koji je kao domaćin u najvećoj dvorani u Srbiji savladao Baskoniju i plasirao se u četvrtfinale Evrolige, gdje ga čeka Panatinaikos.

Pošto je ligaški dio elitnog evropskog takmičenja završio kao osmi na tabeli, tim Duška Ivanovića imaće još jednu priliku da se dokopa plej-ofa - u petak pred svojim navijačima protiv boljeg iz duela Efesa i Virtusa iz Bolonje.

Nikakvu šansu nije imala ekipa iz Vitorije da izbjegne drugu rundu plej-ina pošto je "ponos Izraela" večeras kontrolisao dešavanja na parketu od podbacivanja lopte do posljednjeg zvuka sirene.

Baskonija nije vodila ni u jednom trenutku. Već nakon prve četvrtine Makabi je imao nezanemarljivih 13 poena prednosti (28:15), a poslije 20 minuta košarke bilo je ubjedljivih 55:36 za nominalnog domaćina.

Nije se Makabi zaustavljao, ubacio je čak 31 poen u trećem kvartalu, a primio 25, pa je i prije posljednjeg perioda bilo jasno ko je četvrtfinalista Evrolige.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je fantastični Lorenco Braun sa 29 postignutih poena.

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde i naturalizovani reprezentativac Španije pogodio je sedam trojki iz osam pokušaja, podijelio je pet asistencija i uhvatio isto toliko lopti.

Inspirisan je bio i Vejd Boldvin koji je utakmicu završio sa samo tri poena manje od Brauna, uz pet asistencija i jedan skok.

Među igračima Baskonije istakao se bivši košarkaš Partizana Kodi Miler Mekintajer koji je odigrao još jednu partiju iznad svih očekivanja.

Ubacio je čak 32 poena, a nije bio daleko ni od tripl-dabl učinka - upisao je osam skokova i sedam asistencija.

Markus Hauard nije imao svoje veče, postigao je za svoje standarde mizernih 14 poena.

Pogodio je četiri trojke iz osam pokušaja, ali samo jedan šut za dva poena - 1/6.

Reprezentativac Srbije Vanja Marinković na parketu je proveo 20 minuta tokom kojih je ubacio pet poena (1/4 za tri).

Za razliku od prethodnih evroligaških utakmica, koje je zbog rata u Izraelu igrao u Dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, Makabi je u "Areni" imao podršku grupice svojih navijača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()