Loša utakmica Muse: Prvi put nakon 75 utakmica nije postigao nijedan poen za Real

Utakmica Eurolige

26.04.2024. 07:35
  • Podijeli:
dzanan musa x com-65b2d40a9a97d.webp Foto: X-com

Košarkaši Real Madrida sinoć su pobijedili ekipu Baskonije rezultatom 101:90 u drugom meču četvrtfinalne serije Eurolige i poveli su sa 2:0, a naš Džanan Musa imao je noć za zaborav bez ijednog ubačenog poena.

Musa je na parketu proveo 17 minuta i za to vrijeme šutirao je 0/3 za dva poena i 0/3 za tri poena, ali je ostvario jednu asistenciju i jedan skok.

Zanimljivo, Musi se prvi put desilo u dresu Reala da ostane bez koša i to nakon 75 utakmica, a posljednji put susret bez poena završio je kao član Efesa u sezoni 2020/21.

Što se tiče same utakmice, Baskonia je pružila nešto bolji otpor nego u prvom meču, dobro se držala sve do treće četvrtine, ali Real je u finišu ubacio u brzinu više i ponovo ostvario ubjedljiv trijumf.

Kraljeve su do pobjede predvodili Campazzo sa 24 i Yabusele sa 16 poena, dok se kog gostiju istakao Marinković sa 20 poena.

Nešto ranije Panathinaikos je kao domaćin pobijedio Maccabi rezultatom 95:79 i poravnao je u seriji na 1:1. Sloukas je bio sjajan sa 29 poena, Papapetrou je dodao 15, a kod Maccabija bolji od ostalih bio je Brown sa 18 ubačaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()