Los Angeles Lakersi osvajači prvog NBA Kupa

Svaki košarkaš inkasirao ogromnu sumu novca

10.12.2023. 07:41
  • Podijeli:
la lakers reuters-65755d80e5d6f.webp Foto: Reuters / USA Today Sports

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobjednici su premijernog izdanja NBA kupa nakon što su u finalu odigranom u Las Vegasu savladali Indiana Pacerse rezultatom 123:109.

Lakersi su vodili veći dio utakmice, iako se Indiana držala u igri sve do posljednje četvrtine kada su Lakersi serijom 15:3 defintivno prelomili ssuret u svoju korist.

Briljirao je Anthony Davis sa 41 poenom i 20 skokova, a pratili su ga Austin Reaves sa 28 poena, te MVP turnira LeBron James sa 24 poena i 11 skokova.

Tyrese Haliburton je postigao 20 poena uz 11 asistencija za Indianu, Bennedict Mathurin je dodao 20 poena, a Aaron Nesmith 15.

Osim što su kući ponijeli trofej, igrači Lakersa su zaradili po 500.000 dolara, a Pacersa po 200.000 dolara.

Lakersi so do finala pobijedili Phoenix Sunse, Memphis Grizzliese, Portland Trail Blazerse i Utah Jazz u grupnoj fazi, prije nego su ponovo nadigrali Sunse u četvrtfinalu, New Orealns Pelicanse u polufinalu i Indianca Pacerse u finalu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()