Liga šampiona: Igokea preko Nimburka do prvog slavlja

Posljednji Igokein juriš gosti nisu uspjeli da odbrane. Na krilima sjajnih Kroforda i Tanaskovića domaćin je zadao završni udarac i mirno priveo meč kraju

18.10.2022. 20:22
  • Podijeli:
Antabija Voler Igokea_FIBA-1666113982460.webp Foto: FIBA

Košarkaši Igokee m:tel upisali su prvenac u ovogodišnjoj Ligi šampiona pošto su u okviru druge runde pred svojima navijačima savladali Nimburk.

Nakon 40 minuta borbene košarke, na semaforu je pisalo 91:74 (18:15, 21:17, 22:24, 30:18).

Četa Dragana Bajića od starta je nametnula svoj ritam, međutim, svaki put kada bi se "odlijepila", češki sastav se vraćao u igru.

U takvim okolnostima Igosi su se za sve pitali, no, do odlaska na veliki predah nisu uspjeli da slome otpor protivnika (39:32).

Temelje pobjede Aleksandrovčani su udarili početkom trećeg kvartala. Raznovrstan napad i granitna odbrana rezultirali su odlaskom na "plus 14" poslije čega je bilo samo donekle lakše. Jer, Nimburk se nije predavao i do kraja perioda prišao na "minus pet".

No, posljednji Igokein juriš gosti nisu uspjeli da odbrane. Na krilima sjajnih Brajanta Kroforda i Nikole Tanaskovića domaćin je zadao završni udarac i mirno priveo meč kraju.

Kroford je večeras bio nezaustavljiv, upisavši 33 poena i osam asistencija. Tanasković je dodao 16 koševa i 15 skokova.

Kod poraženih, Gerel Simons je upisao 18 pogdaka.

Igosi u trećem kolu dočekuju Bilbao. Taj duel zakazan je za 2. novembar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()