Kraj serija: Probuđena Olimpija stopirala zahuktalu Zvezdu

Sjajan niz Crveno-bijelih stopirala je milanska Olimpija, koja je upisala trijumf poslije devet uzastopnih neuspjeha

15.12.2022. 20:56
  • Podijeli:
vezda Olimpija_KKCZ-639b753e0edb8.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su poraz nakon šest vezanih evroligaških pobjeda, a deset ukupno.

Sjajnu seriju Crveno-bijelih stopirala je milanska Olimpija, koja je upisala trijumf poslije devet uzastopnih neuspjeha.

Poslije 40 minuta košarke u "Pioniru" semafor je pokazivao 67:71 (16:26, 13:17, 20:14, 18:14).

Od prvog podbacivanja je nekako "mirisalo" na tužni epilog. Beograđani su izgledali umorno, nervozno, a to se odrazilo i na igru.

S druge strane, Manekeni su u Beograd došli odlučni u namjeri da se iskupe za krajnje neočekivan gubitnički niz, s obzirom na to kakav roster imaju.

U takvom odnosu snaga gost je od početka zagospodario parketom, a posebno je izdominirao u finišu prvog kvartala, kada se odvojio na deset koraka.

Drugi period donio je sličnu igru. Želja učenika Duška Ivanovića nije bila sporna, međutim, malo šta im je polazilo za rukom. Kada god bi zaprijetili, četa Etorea Mesine je imala odgovor. Tako je na veliki predah otišla sa "plus 14".

Kada su gosti u trećoj dionici stekli 18 poena viška, mnogi su mislili da je duel riješen. No, srpski i jadranski prvak je odbio da se preda. Do zadnjeg odmora je spustio zaostatak na osam koraka, a da je malo bolje šutirao penale, situacija je mogla da budu još povoljnija.

Pa ipak, u četvrtoj četvrtini je nestalo "goriva". Olimpija je opet preuzela kontrolu igre, otišla na dvocifrenu prednost, onda opasno živjela dozvolivši rivalu da priđe na "minus dva". No, tada je bivši ljubimac Delija Bili Beron pogodio trojku i praktično stavio tačku na i.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()