Košarkaški savez BiH traži izmirenje dugovanja

Među dužnicima Spars, Promo, Borac, Leotar, Zrinjski i Igokea

31.10.2022. 20:56
  • Podijeli:
Spars_ABA-1666381325468.webp Foto: ABA liga

Osam košarkaških klubova iz Bosne i Hercegovine imaju dug prema Košarkaškom savezu BiH i ako novac ne plate do četvrtku snosit će sanckije.

Dragan Kralj, komesar takmičenja u Ligi Bosne i Hercegovine, u prvom biltenu je naveo da klubovi: Spars, Promo, Borac, Leotar, Zrinjski i Igokea nisu izmirili svoje obaveze prema KSBiH.

Određen im je rok 3. novembar 2022. godine u 12 sati, a ako to ne učine utakmice 2. kola ovih klubova bit će stornirane, te registrovane službenim rezultatom.

“Igokea ne igra u Ligi BiH, pa ne znamo kako će se pomenuta mjera implementirati”, piše Bhbasket.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()