Košarkaški savez BiH imenovao selektore omladinskih kategorija: Samo Svitlica zadržala posao

Nova imena

19.02.2024. 08:30
  • Podijeli:
Košarkašice lopta-65c5f119bca88.webp Foto: FIBA

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održao je sjednicu u Sarajevu na kojoj su donesene odluke o imenovanjima selektora omladinskih reprezentacija BiH.

Čelnici krovne kuće bh. košarke su birali selektore šest reprezentacija, a na klupama pet selekcija ćemo vidjeti nova imena u odnosu na prošlu godinu.

Samo je Dragana Svitlica zadržala posao selektorke U18 reprezentacije nakon što je vodila tu selekciju do 4. mjesta u Diviziji B prošle godine.

Novi selektor U18 muške reprezentacije je Boris Jokanović umjesto Aleksandra Ćikića (14. mjesto u Diviziji B prošle godine).

Marin Bubalo je imenovan za šefa stručnog štaba U16 selekcije umjesto Slobodana Ninića (11. mjesto u Diviziji B).

Marko Trbić je imenovan koordinatorom U14 selekcije Bosne i Hercegovine, a obavljat će i ulogu selektora.

Što se tiče promjena ženskim selekcijama, Aleksandar Bližnjaković je novi šef stručnog štaba U16 ženske reprezentacije, a na toj poziciji je naslijedio Slavišu Ožegovića (17. mjesto u Diviziji B).

Alma Softić je imenovana na poziciju selektorke U14 ženske reprezentacije naše zemlje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()