Kakva čast: Memfis povlači dres Marka Gasola

Španski košarkaš je tek osmi Evropljanin koji je dobio ovo priznanje u NBA ligi

05.04.2024. 17:04
  • Podijeli:
Mark Gasol-660fec75d3a9d.webp Foto: Profimedia

Dres Marka Gasola sa brojem 33 biće povučen u njegovu čast uoči utakmice protiv Filadelfije u noći između subote i nedelje, saopštio je NBA ligaš Memfis, prenosi Tanjug. .

Gasol je dres Memfisa nosio od 2008. do 2019. godine i postaće tek treći igrač kluba čiji će se dres naći pod svodovima dvorane, nakon Zaka Rendolfa (50) i Tonija Alena (9).

Španski košarkaš je tek osmi Evropljanin koji je dobio ovo priznanje u NBA ligi. Prvo su Nju Džersi Netsi povukli "trojku" Dražena Petrovića, zatim Sakramento broj 21 Vlada Divca i 16 Predraga Stojakovića, a potom Klivlend broj 11 Židrunasa Ilgauskasa.

San Antonio je povukao "devetku" Tonija Parkera, Dalas broj 41 Dirka Novickog, a povučen je i broj Markovog brata Paua u LA Lejkersima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()