Još jedna odlična partija Maveriksa i Klipersa: Tim iz Dalasa predvođen Dončićem uspješniji

Tačka ključanja viđena je na sredini četvrte četvrtine, kada je Rasel Vestbruk nasrnuo na Dončića nakon što ga je faulirao.

27.04.2024. 08:22
  • Podijeli:
doncic-6628bb7b0ec19.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Luka Dončić je imao 22 poena, 10 skokova i devet asistencija, a defanzivno orijentisani Maveriksi su pobijedili Kliperse rezultatom 101:90 i poveli sa 2:1 u startnoj seriji plej-ofa na Zapadu.

Fantastični Slovenac je jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu ove sezone uz Nikolu Jokića i Šaja Gildžesa Aleksandera, a nakon sjajno odigrane regularne sezone ne posustaje ni u plejofu.

Tačka ključanja viđena je na sredini četvrte četvrtine, kada je Rasel Vestbruk nasrnuo na Dončića nakon što ga je faulirao.

Vestbruk je isključen, a ovo je bila samo kulminacija tenzije i stalnih koškanja sa Lukom, koji ne odolijeva provokacijama i treš-toku. Sa meča je izbačen i Vašington, pa je duel okončan sa dva isključenja.

Pored Dončića, sjajan je bio i Kajri Irving sa 21 poenom, 6 skokova i 4 asistencije, dok su s druge strane Džejms Harden i Nik Pauel imali po 21 poen. Nekadašnji centar Mege Ivica Zubac je upisao 19 poena i 8 skokova, dok je Dante Egzum ostao bez učinka.

A Minesota je praktično završila posao! Poveli su sa 3:0 u seriji poslije ubjedljive pobjede nad Finiks Sansima na prvom duelu u Arizoni.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()