Iz Madrida ka F4: Partizan vreba novu šansu

Napravi li četa Željka Obradovića još jedan podvig protiv Kralja, plasman na završni turnir bio bi realnost

27.04.2023. 18:54
  • Podijeli:
Real - Partizan_Profimedia-644a3d25c5417.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Partizana večeras imaju meč loptu za plasman na Fajnal for Evrolige.

Nakon što su u prvoj utakmici četvrtfinala napravili brejk protiv Reala, Crno-bijeli od 20.45 časova vrebaju novu šansu.

Napravi li četa Željka Obradovića još jedan podvig protiv Kralja, plasman na završni turnir bio bi realnost.

Jer, karte za beogradske bitku 2. maja rasprodate su u rekordnom roku i u Areni nas očekuju novi spektakli. Ko zna, možda će to biti i posljednja utakmica u seriji.

S obzirom na to kako je Parni valjak igrao u finišu regularnog dijela sezone, postojao je optimizam i da favorizovanim Madriđanima može pomrsiti račune.

Upravo to je učinio Kevin Panter trojkom za pobjedu uz zvuk sirene. Tako je autsajder "preuzeo" prednost domaćeg terena i stavio ogroman pritisak na pleća Reala.

Kraljevi naprosto ne smiju da izgube večeras jer rizikuju "metlu" u Beogradu. Toga su svjesni Gabrijel Dek i društvo:

"Moramo da budemo skoncentrisani do kraja. Prva utakmica je mogla da prevagne na bilo koju stranu. Treba da razmišljamo o pozitivnim stvarima koje smo uradili, da ispravimo greške i da zaboravimo prvi meč. Ne smijemo da očajavamo već je potrebna mirnoća. Nadamo se novoj podršci navijača. Bili su tu i prošli put, nadamo im se opet. Partizan će biti agresivniji, pobjeda mu je dala samopouzdanje, ali mi moramo da odgovorimo. Ovakve utakmice su finale za sve", jasan je Dek.

I dok je domaćin pod presijom, gost može da igra rasterećeno. Ne u smislu da ne "pogine" za pobjedu, nego iz perspektive da mu je startni trijumf dao ogromnu prednost.

"Opušteni smo, nasmijani, radimo naporno i spremni smo za drugu utakmicu. Znamo da će Real pokušati da reaguje, ali i mi namjeravamo da se borimo i ponovo pobijedimo", jasan je Alen Smailagić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()