Igokea slavi rođendan, dolaze CSKA, Galatasaray...: Donosimo raspored utakmica

Osmostruki šampion Evrope otvoriće turnir 6. septembra, utakmicom protiv domaćina na centralnom terenu Nacionalnog teniskog centra

03.09.2023. 22:05
  • Podijeli:
igokea_priprema_una-64d9e374aabeb.webp Foto: Una

Na Internacionalnom košarkaškom turniru u čast prvih 50 godina Igokee nastupit će najrenomiraniji evropski timovi, a među njima i slavni moskovski CSKA.

"Osmostruki šampion Evrope otvoriće turnir 6. septembra, utakmicom protiv domaćina na centralnom terenu Nacionalnog teniskog centra, a potom će 8. septembra zaigrati na parketu u Laktašima protiv Galatasaray Basket", navodi se iz kluba.

Dodaje se da ovog gorostasa košarke teško je neočekivati i 10. septembra na utakmicama za peto, treće ili prvo mjesto.

Evo nekoliko zanimljivosti o nekadašnjem slavnom evroligašu, koji sada nastupa samo u ruskoj VTB ligi.

- Klub je osnovan 1924. godine kada je počeo da se takmiči u prvenstvu Moskve.

- Prvi put je zaigrao 1938. godine  u prvenstvu Sovjetskog Saveza pod imenom CDKA.

- Na čelu sa Jevgenijem Aleksejevim i kasnije Armenakom Alačačjanom, CSKA osvaja nekoliko titula u domaćem šampionatu i tri Evropska kupa 1961, 1963 i 1969. godine.

- Velika i značajna era kluba bila je pod vođstvom Aleksadra Gomeljskog od 1969. do 1980. Godine, kada CSKA nije osvojio samo jednu titulu u prvenstvu Sovjetskog Saveza. U tom periodu osvojio i titulu evropskog šampiona 1971. godine. Nakon toga uslijedio je niz od 8 uzastopnih titula u domaćem šampionatu pod Jurijem Selikovim i Sergejem Belovim.

- Posljednje godine Sovjetskog Saveza za CSKA bile su turbulentne, ali I dalje u znaku titula, sve do pojave Dušana Ivkovića, kada je CSKA povratio totalnu dominaciju u domaćoj ligi i postao višegodišnji uzastopni učesnik Final four-a Evrolige. Uspjehe niže i pod vođstvom Etorea Mesine - dvije titule u Evroligi 2006. i 2008. godine.

- Dominacija u ruskom šampionatu nastavljena je i narednih godina, a klub se u međuvremenu domogao još dvije titule šampiona Evrope, 2016. i 2019. godine, prije nego što je prošle godine Evroliga odlučila da CSKA bude isključen iz njenih takmičenja.

"Uzbuđeni? Vidimo se na tribinama!", poručili su iz Igokee.

Raspored utakmica

Raspored utakmica košarkaškog spektakla Internacionalnog košarkaškog turnira povodom obilježavanja prvih 50 godina Igokea m:tel od 6. do 10. septembra 2023. godine u Banjaluci i Laktašima:

6. septembar, 20 časova: Igokea m:tel – CSKA  – centralni teren Nacionalnog teniskog centra,

7. septembar, 17 časova: Hapoel Jerusalem – Turk Telekom – Sportska dvorana Laktaši,

7. septembar, 20 časova: Igokea m:tel – Galatasaray NEF – Sportska dvorana Laktaši,

8. septembar, 17 časova: Galatasaray NEF – CSKA – Sportska dvorana Laktaši,

8. septembar, 20 časova: Partizan Mozzartbet – Hapoel Jerusalem – Sportska dvorana Laktaši,

9. septembar, 17 časova: veterani Igokea m:tel’ – veterani prijateljskih klubova – centralni teren Nacionalnog teniskog centra,

9. septembar: 18 časova i 30 minuta: Turk Telekom – Partizan Mozzartbet – centralni teren Nacionalnog teniskog centra,

10. septembar, 14 časova i 30 minuta: utakmica za za peto mjesto – Sportska dvorana Laktaši,

10. septembar, 17 časova: utakmica za treće mjesto – Sportska dvorana Laktaši,

10. septembar, 20 časova: utakmica za prvo mjesto – Nacionalni teniski centar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()