Holand u svom stilu: Ostavi te djevojka pa te nema mjesec dana

"I to je život. Ostavi vas djevojka pa vas nema mjesec dana. I onda sljedećeg dana dođete i sve pogađate"

06.04.2023. 21:48
  • Podijeli:
Džon Holand Zvezda_Profimedia-642f1b1231422.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Crvene zvezde Džon Holand blistao je nakon pobjede nad Olimpijakosom i u svom stilu se našalio tokom davanja izjave.

Crveno-bijeli su po drugi put ove sezone na pleća bacili lidera Evrolige, vezali i četvrtu pobjedu u eliti, ali su uprkos tome ostali bez plej-ofa.

Holand je bio jedan od najboljih na terenu. Uz Fakunda Kampaca "vukao" je domaćina, odigravši možda i najbolju partiju u aktuelnoj kampanji.

Dugo ga je "čekao" trener Duško Ivanović. I večeras dočekao. Za 20 minuta na parketu "isporučio" je rekordnih 17 poena u društvu najboljih, pogodio važne trojke kada se "lomilo", zakucavao, dizao publiku na noge...

A nakon podviga imao je zanimjivu izjavu.

"I to je život. Ostavi vas djevojka pa vas nema mjesec dana. I onda sljedećeg dana dođete i sve pogađate. Trik je da imate isti pristup i ostanete tim. Večeras smo uradili dobar posao kao tim. Bilo je uživanje igrati, zabavno je. Nemamo šanse za plej-of. Ali, još se takmičimo, još se borimo. Moramo da nastavimo. Čeka nas ABA liga", izjavio je Holand, kojeg je trener Ivanović okarakterisao kao najpozitivnijeg igrača kojeg je ikad trenirao.

Kampaco nije bio toliko raspoložen. Osjetilo se da mnogo žali zbog prekasnog buđenja i propuštene šanse za doigravanje:

"Tako je, kako je. Treba da gledamo naprijed, da se fokusiramo na ono što slijedi, to je ABA liga. A ako u Evroligi možemo biti deveti, onda ćemo se boriti da to i ostvarimo", istakao je Argentinac.

"Šef" Ivanović prvo je "skenirao" utakmicu:

"Prvih 10 minuta smo igrali onako kako ne treba da igramo. Ostalih 30 smo nastupili sa velikom energijom, dobrom odbranom, i, iaako smo malo oklijevali u napadu, upisali smo veliku pobjedu.

Trofejnog stručnjaka su tokom konferencije za novinare podsjetili da je danas tačno 34 godine od kada je Ivanović sa Jugoplastikom pokorio Evropu i kao kapiten podigao pehar.

"To sam maloprije saznao, da. E, pa to je lijep razlog da večeras proslavim i otvorim bocu dobrog vina", zaključio je Ivanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()