Historija Eurolige je ispisana! Košarkaš Fenerbahčea postigao 50 poena u jednom meču

Srušio Larkina

29.03.2024. 21:15
  • Podijeli:
Nigel Hayes x com 23-66071b76a8f0c.webp Foto: X-com

Američki košarkaš Nigel Hayes postavio je rekord Eurolige po broju postignutih poena u jednoj utakmici. Učinio je to u večerašnjoj utakmici protiv Albe Berlin.

Hayes je večeras postigao nevjerovatnih 50 poena u pobjedi njegovog Fenerbahčea protiv Albe Berlin rezultatom 103:68. To je učinio za nešto manje od 30 minuta na parketu, a dodao je i dva skoka.

Amerikanac je postigao skoro polovinu ukupnog broja koševa svoje ekipe, a za tri poena je šutirao devet od 16.

Dosadašnji rekord držao je Shane Larkin koji je 2019. godine u dresu Anadolu Efesa postigao 49 poena protiv Bayerna.

Još 10 košarkaša postiglo je 40 ili više poena u jednom duelu Eurolige, a na listi je i naš Džanan Musa koji je 5. januara ove godine protiv Efesa postigao 40 poena.
Fenerbahče nije imao nikakvih problema da dođe do pobjede, a kada dodamo i 18 poena Johnathana Motleya, jasno je da je skoro učinak samog ovog dvojca bio dovoljan za trijumf.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()