Garza ponosan što je zaigrao za BiH: Znam da se moj pokojni djed smije sa nekog ljepšeg mjesta

Košarkaš Minnesota Timberwolvesa je na turniru u Poljskoj bi treći strijelac naše reprezentacije sa 12,4 poena, drugi skakač sa 7 skokova, te treći najkorisniji igrač s indeksom 15,6 prosječno po susretu

21.08.2023. 14:40
  • Podijeli:
luka garza bih fiba 23-64dfcc550c47b.webp Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se nije uspjela plasirati u kvalifikacije za Olimpijske igre, ali je dobila Luku Garzu, igrača koji bi trebao biti jedan od nositelja naše igre u godinama koje dolaze.

Košarkaš Minnesota Timberwolvesa je na turniru u Poljskoj bi treći strijelac naše reprezentacije sa 12,4 poena, drugi skakač sa 7 skokova, te treći najkorisniji igrač s indeksom 15,6 prosječno po susretu.

U emotivnoj objavi Garza je istakao da je ponosan što je konačno debitovao za BiH, a posebno mu je značilo to što je zaigrao sa svojim rođakom Amarom Alibegovićem. Garza je objavu posvetio svom i Alibegovićevom djedu, legendarnom bh. golmanu Refiku Muftiću.

"Volio bih da smo donijeli pobjedu kući, ali želio bih da se zahvalim svim ljudima Bosne i Hercegovine, mojim saigračima i trenerima koji su me predivno dočekali i prihvatili.

Ovo je bilo jedno od najvećih i najljepših košarkaških iskustava u mom životu, imati priliku da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na terenu za mene je neprocjenjivo.

Znam i vjerujem da se moj pokojni djed smije sa nekog ljepšeg mjesta jer su njegova dva unuka imala priliku da nose ovaj dres. Ovo je samo početak. Vidimo se uskoro!", poručio je Garza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()