Dončićev Dallas je bio na minus 17. Onda je u ludnici izborio finale Zapada

Čekaju u finalu boljeg iz sudara Denver-Minnesota

19.05.2024. 07:45
  • Podijeli:
dallas doncic reuters-664991ca79a59.webp Foto: Reuters

Dallas Mavericksi ugostili su Oklahoma City Thunder u šestoj utakmici polufinala Zapada te su slavili tijesnu pobjedu 117:116 uz još jedan historijski nastup Luke Dončića.

Utakmica je imala triler završnicu, a Mavsi su pobijedili rezultatom 117:116 i plasirali se u finale Zapadne konferencije po drugi put u prethodne tri sezone.

Thunder je tokom meča imao 17 poena prednosti i činilo se da će utakmica otići u majstoricu, međutim došlo je nevjerovatnog preokrata.

Mavsi su do pobjede došli 2.5 sekundi prije kraja kada je dva od tri slobodna bacanja iskoristio P.J. Washington, a Jalenu Williams sa druge strane nije zabio očajnički šut sa svoje polovine.

Dončić bio je senzacionalan i završio je meč s 29 poena, deset skokova, deset asistencija i dvije ukradene lopte uz šut 9/15 iz igre i 4/6 za tri poena za 45 minuta koliko je proveo na parketu.

To je Slovencu bio treći uzastopni triple-double u play-offu čim je je postao tek peti košarkaš kojem je to pošlo za rukom. Nikola Jokić je rekorder sa četiri uzastopna triple-double učinka.

Inače, Dončić je odličnu podršku tokom meča imao u Kyrie Irvingu koji je meč završio sa 22 poena zbog čega je i uputio skepticima po pitanju njih dvojice.

"Mislim da nas boli briga, uživamo igrati jedan s drugim", rekao je Dončić te dodao: "Uživamo igrati s ovom ekipom. Zapravo nas nije briga što drugi ljudi imaju za reći."

Poražene Thundere je sasvim očekivano predvodio Shai Gilgeous-Alexander koji je meč okončao sa 36 poena i osam asistencija.

Mavsi će u finalu igrati Zapada igrati protiv pobjednika majstorice Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwovlesa gdje je 3:3 u seriji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()