Dončić zabio iz nemoguće pozicije. Komentator: Šta? Šta? Ovo je ludo

Nova maestralna partija

01.04.2024. 09:01
  • Podijeli:
luka doncic reuters-65e81b7168443.webp Foto: Reuters

Luka Dončić odigrao je novu nevjerovatnu partiju u NBA ligi, a njegovi Dallas Mavericksi pobijedili su Houston Rocketse 125:107 i zaustavili njihov niz od 11 uzastopnih pobjeda. Slovenska superzvijezda NBA lige utakmicu je završila s 47 koševa, 12 skokova i sedam asistencija.

Vođa Mavericksa je u sedmoj uzastopnoj pobjedi Dallasa posebno impresivan bio u prvoj četvrtini u kojoj je ubacio 22 koša. Do poluvremena ih je skupio 32, a do kraja susreta tu brojku doveo do svog desetog najvećeg učinka u utakmicama osnovno dijela u NBA ligi. Rekord mu je 73 poena, koliko je ubacio Atlanta Hawksima u siječnju ove godine.

Utakmicu je završio sa šutom za tricu 9/16, čime je izjednačio lični rekord u broju ubačenih dalekometnih pokušaja u NBA ligi. Ukupan šut u sinoćnoj utakmici bio mu je 18/30. Kyrie Irving dodao je 24, uz sedam asistencija za Mavse.

"Pokazao je zašto je jedan od najboljih košarkaša na svijetu. Ubacivao je koševe, čitao igru i igrao obranu. Na njemu je da odradi svoj posao, a u ovoj utakmici odradio ga je na jako visokom nivou", rekao je Dallasov trener Jason Kidd o Dončićevoj partiji, prenosi Index.hr.

Iz nje se posebno izdvaja nevjerovatan ubačaj iz bezizlazne situacije u akciji iz treće četvrtine. Dončić se nalazio na trici, a odbranu na njemu igrao je Jabari Smith Jr, u ovoj utakmici, s 28 koševa i sedam skokova, najbolji igrač Rocketsa.

Vrijeme na semaforu je curilo i Dončić nije mogao napraviti ništa osim baciti loptu prema košu i nadati se da će biti precizan. Napravio je to pokretom kao da ide na polaganje, korak ispred crte za tri poena.

"Šta? Šta? Ovo je ludo", govorio je u čudu komentator utakmice, a Kidd sve ovako opisao: "Imam osjećaj da je mnoge oduševio ovaj koš, s druge strane, to je Luka. On uvijek može ubaciti teške šuteve. On je Picasso. Dajte mu kist, napravit će nešto posebno. A taj šut je bio prilično poseban."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()