Dončić je jednu utakmicu udaljen od rekorda NBA lige, ali je noćas bio strašno ljut

Trud ponovo ostao bez nagrade

06.03.2024. 08:44
  • Podijeli:
luka doncic reuters-65e81b7168443.webp Foto: Reuters

Luka Dončić odigrao je četvrtu uzastopnu utakmicu u kojoj je upisao triple-double s minimalno 30 postignutih koševa, no, kao i u prethodne dvije, taj učinak nije bio dovoljan Dallasu za pobjedu. Mavsi su pred svojim navijačima poraženi od Indiana Pacersa 137:120.

Dončić je utakmicu završio s 39 koševa (šut 15/30), 10 skokova i 11 asistencija za svoj četvrti uzastopni trostruko-dvocifreni učinak s barem 30 poena. Russell Westbrook je jedini u historiji NBA lige koji je odigrao pet utakmica u nizu s 30+ koševa te po 10+ skokova i asistencija.

Njegov trud ponovno je ostao bez nagrade jer su devetorica igrača gostujuće ekipe upisala dvocifreni broj koševa, među kojima i petorica s klupe. Indianini igrači koji nisu bili starteri ubacili su 69 koševa, a Dallasovi košarkaši s klupe 32.

Mavericksi su nakon sedam uzastopnih pobjeda upali u seriju poraza pa su u posljednjih šest utakmica pet puta bili poraženi. Sinoćnja utakmica i taj niz ljute Dončića, koji je nakon utakmice bijesno bacio bocu na parket, a novinarima rekao da njegova ekipa mora popraviti odbranu.

Utakmica je prelomljena početkom treće četvrtine kad su Pacersi serijom 20:6 od 74:70 stigli do prednosti 94:76. Do kraja utakmice ni u jednom trenutku nisu imali manje od 10 razlike.

Myles Turner zabio je 20 za Indianu, a Tyrese Haliburton uz 19 koševa imao šest skokova i 11 asistencija. Drugi najbolji strijelac Mavsa bio je Kyrie Irving s 23 poena.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()