Derbi bez drame: Zvezda rutinski pregazila "Moraču"

Crveno-bijeli su diktirali tempo i vodili svih 40 minuta, igrajući po notama argentinskog maestra Fakunda Kampaca

15.01.2023. 21:15
  • Podijeli:
Fakundo Kampaco Crvena zvezda_ABA liga-63c45b9372d03.webp Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su trijumfalnu jadransku seriju i u 15. kolu ABA lige.

Aktuelni srpski i regionalni prvaci su, gotovo rutinski, pregazili "Moraču", te na pleća bacili domaću Budućnost sa 76:56 (19:12, 18:13, 16:18, 23:13).

Duel velikih rivala, koji su znali da nam prirede dramu i na terenu i van njega, protekao je bez većih uzbuđenja.

Jer, Crveno-bijeli su diktirali tempo i vodili svih 40 minuta, igrajući po notama argentinskog maestra Fakunda Kampaca.

Popularni Faku, koji do kraja februara ne može da igra u Evroligu, bio je željan igre. Od prvog minuta je počeo da razigrava saigrače, onda je davao ton igri u odbrani, potom je i sam počeo da puni koš...

A kada je takav igrač "u zoni", malo koji rival može da ga zaustavi.

Gost je, istina, imao minuta praznog hoda, neki igrači nisu bili na prepoznatljivom nivou, međutim, trijumf čete Duška Ivanovića niti jednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Zvezda je tako zadržala najbolji omjer na Jadranu te napravila dobru uvertiru pred novi evroligaški ispit u petak protiv Žalgirisa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()