Demanti demantija: Zvezda Arapoviću, Petrović Zvezdi

Na košarkaškom Jadranu od jutros duva jaka bura. I za sada nema naznaka da će se uskoro smiriti

21.03.2023. 16:50
  • Podijeli:
Zvezda Cibona_ABA-1668876819861.webp Foto: ABA liga

Crvena zvezda demantovala je navode bivšeg hrvatskog košarkaša Franje Arapovića po kojima su Crveno-bijeli 2014. godine od Cibone kupili mjesto u Evroligi za 800.000 evra.

A onda je proslavljeni hrvatski igrač i trener Aleksandar Petrović demantovao tvrdnju Beograđana da je u tom periodu bio predsjednik zagrebačkih Vukova.

Na košarkaškom Jadranu od jutros duva jaka bura. I za sada nema naznaka da će se uskoro smiriti.

Relativno mirno more uzburkao je Arapović, čovjek koji je sa Kockastim 1992. godine osvojio olimpijsko srebro u Barseloni.

Prema njegovim tvrdnjama, nakon što je osvojila ABA ligu, Cibona je svoju vizu za elitu prepustila Zvezdi uz određenu novčanu kompenzaciju koja je, kako kaže, iznosila 0,8 miliona evropskih novčanica.

Na odgovor sa Malog Kalemegdana nije se dugo čekalo.

"Najoštrije demantujemo navode Franje Arapovića koji je gostujući u jednom tamošnjem mediju, iznio grubu neistinu da je KK Crvena zvezda platio rukovodiocima Cibone 800 hiljada evra kako bi igrao Evroligu 2014.godine! Ukoliko ima bilo kakve materijalne dokaze, umjesto što očigledno koristi Zvezdu za neke lokalne razmirice u hrvatskoj košarci, pozivamo Arapović Franju da ih i iznese", piše na početku saopštenja.

U istom obraćanju javnosti dalje se navodi:

"Arapović bi zato umjesto što spominje Crvenu zvezdu, kada već iznosi neistine, o svemu trebalo prvo da porazgovara sa tadašnjim predsjednikom KK Cibona Acom Petrovićem i direktorom Domagojem Čavlovićem, posebno oko apartmana na Jadranskom moru i "fantomskog ručka" u Ljubljani koga nikada nije bilo! Posebno je zanimljivo da se Franjo baš sada "prisjetio" ovakvog detalja, i odlučio da nas sve "prosvjetli" ovakvom neistinom u koju samo budale, naivni, klimakterični, ili ljudi pod uticajem nekih psihoaktivnih supstanci mogu da vjeruju"!

Srpski i jadranski prvaci su zaključili da je jasno šta se radi, ko to radi, te iz kog centra dolazi ova neistina i manipulacija, odnosno djelovanje pojedinih medija i njihove kampanje:

"To svakako nije Zagreb. Umjesto bilo kakvog objašnjavanja ovakvih budalaština i uplitanja u "blato" na koje se mnogi drugi pozivaju prethodnih dana, Crvena zvezda poziva naše navijače da prepoznaju trenutak i sve što se dešava oko kluba, podrže ekipu u utakmici 30. kola Evrolige protiv Baskonije".

Replika sa Malog Kalemegdana za posljedicu je imala republiku popularnog Ace Trice.

"U saopštenju Zvezde, a vezano za izjave Arapovića, potkrala se jedna velika greška. U periodu kada je Cibona uzela Aba ligu u Beogradu i kada je odustala od Evrolige, nisam bio ni blizu Ciboni, a kamoli predsjednik Kluba. Usput rečeno, bio sam komentator na tom F4 u Beogradu", napisao je Petrović na Tviteru.

Hoćemo li dočekati Arapovićev odgovor, ostaje da se vidi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()