Dacešin otkrio šta je sve Nurkić uradio za njega u Americi i poručio: Mnogo gotivan i jednostavan lik

Bh. pustolov u novoj avanturi

27.02.2024. 17:01
  • Podijeli:
nurkic dacesin facebook-65ddf9040da2d.webp Foto: Facebook

Centar Phoenix Sunsa i bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije Jusuf Nurkić je u Phoenixu ugostio bh. pustolova Roberta Dacešina.

Sam Dacešin se oglasio na društvenim mrežama gdje je otkrio šta je sve bosanskohercegovački košarkaš uradio za njega u SAD-u.

"Ko me poznaje bolje, zna da od djetinjstva pratim NBA te da mi je jedna od najvećih želja bila gledanje utakmice ovdje. Prije dvije godine u Philadelphiji, ostvarih to i bi baš onako za pamćenje, a onda kroz neki splet neobičnih životnih okolnosti, kasnije te godine, upoznah se virtuelno sa Jusufom Nurkićem kojeg dugo pratim i počesmo lagano da se kuckamo. Prošle godine mi tako Jusuf reče da me čeka u Arizoni, a ako mi nešto u životu nije teško to je uzeti avio kartu i otputovati negdje", napisao je Dacešin i dodao:

"E sad, jeste da je naš narod poznat po gostoprimstvu i da je to nešto čime se svi u duši istinski ponosimo, ali tih desetak sati tog 24. februara 2024. godine vjerovatno ću još dugo prepričavati drugarima kući. Neću pričati o tome kako nam je sredio vrhunske karte za utakmicu, izveo nas na večeru i posvetio nam par sati svog vremena. Niti o tome da nas je odveo u trening centar Phoenix Sunsa i pokazao nam gdje oni jedu, treniraju, imaju sastanke i slično. Već o tome da je bilo baš ugodno biti sa njim i prosto pričati o životu, na način ko da se znamo 100 godina. Samo smo došli, zagrlili se i pustili priču. Jeste da putujući svijetom upoznaš mnogo dobrih ljudi, čuješ mnogo priča i doživiš trenutke koju ti se urežu pod kožu, ali vraćajući se nazad ka smještaju nakon druženja sa njim, jedino o čemu smo u autu pričali je koliko je lik pozitivan, gotivan i jednostavan. Koliko dobrih stvari radi o kojima ne priča i koliko ostavlja i za sebe a o čemu se ne piše. Družimo se opet brate i hvala što si mi dao da šutam na isti koš kao Kevin Durant.I da. Stižu objave sa ture po Americi i još par zemalja".
Sam Dacešin je prisustvovao utakmici Phoenixa protiv Lakersa gdje su Sunsi slavili rezultatom 123:113 gdje je Nurkić odigrao fantastičnu utakmicu koju je završio sa 18 poena, 22 skoka te sedam asistencija.

Dacešin je krajem godine dobio diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine odlukom ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, a do sada je posjetio preko 80 zemalja širom svijeta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()