Čistka u Barsi: I Kalinić na izlaznim vratima

Interesovanje za Kalinića su dosad iskazali veoma aktivni Panatinaikos, ali i srpski šampion Crvena zvezda

27.07.2023. 20:40
  • Podijeli:
Nikola Kalinić_Profimedia-64c21ad5c69fd.webp Foto: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Kalinić nalazi se na izlaznim vratima Barselone, uprkos činjenici da ima ugovor na još jednu sezonu sa katalonskim gigantom.

Evropski mediji navode da je prilično vjerovatno da 31-godišnjeg Subotičanina nećemo gledati u plavo-crvenom dresu naredne sezone.

Interesovanje za Kalinića su dosad iskazali veoma aktivni Panatinaikos, ali i srpski šampion Crvena zvezda, čiji navijači izuzetno cijene iskusno krilo zbog brojnih uspjeha koje je ostvario u crveno-bijelom dresu.

Iz redova Barse nema zvanične potvrde o raskidu saradnje, ali izvjesno je da klub prolazi kroz period reorganizacije i mnogi igrači dižu sidro ili bivaju primorani na to, poput Nikole Mirotića.

Kalinić je u Barselonu stigao u ljeto 2022. godine, a u protekloj evroligaškoj sezoni u prosjeku je bilježio 8,2 poena, 3,2 skoka i dvije asistencije.

Prethodno je nosio dres Spartaka iz Subotice, Novog Sada, Vojvodine, Radničkog iz Kragujevca, Crvene zvezde u dva navrata, Fenerbahčea i Valensije.

Sa Fenerom je osvojio Evroligu 2017. godine, a sa reprezentacijom Srbije je bio svjetski i olimpijski vicešampion.

Kalinić se nije našao na spisku selektora Svetislava Pešića za predstojeće Svjetsko prvenstvo, budući da je morao da sanira povredu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()