Boston ponovo slavio u finalu NBA lige, Dončić odigrao utakmicu za historiju

Serija sada seli u Teksas

10.06.2024. 07:01
  • Podijeli:
boston dallas reuters-6666881abc4e6.webp Foto: Reuters

Boston Celticsi pobijedili su Dallas Maverickse (105:98) i u drugoj domaćoj utakmici finala NBA lige te vode 2:0 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Junak važne pobjede Celticsa je Jrue Holiday. Postigao je 26 poena uz sjajan šut iz igre (11/14) te 11 skokova, a dodao je 3 asistencije te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Sve ovo uspio je bez izgubljene lopte

Jaylen Brown ubacio je 21 poen uz 7 asistencija. Jayson Tatum je uz očajan šut, 6/22 iz igre i 1/7 za tricu, došao do 18 poena, ali se za to iskupio s 12 asistencija i 9 skokova. Derrick White je dao doprinos u ključnim trenucima s 18 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte. Kristaps Porzings je uspio odšepati 23 minute za 12 poena. Celticsi su dakle, kao i u prvoj utakmici, do pobjede došli timski.

I sprkos svemu navedenom, Dončić je odigrao partiju za historiju Mavsa, ali i NBA lige. Postigao je 32 poena (12/21 iz igre) uz po 11 skokova i asistencija. Dodao je 4 ukradene lopte. Tako je postao prvi igrač Dallasa koji je u finalu ostvario triple-double. Ujedno je postao najmlađi igrač u historiji najjače lige koji je u finalu ostvario triple-double s 30 poena.

Iduće dvije utakmice finala igraju se u Dallasu, a prva je su srijedu. No, ako Mavsi dobiju obje, utakmice odluke bit će u Bostonu, a navijači u Gardenu već traže da se pod svodom dvorane napravi mjesto za rekordni 18. šampionski trofej.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()