Borba za MVP priznanje u Evroligi: Među favoritima bivši igrači Partizana i Zvezde

U užem izboru se nalaze Majk Džejms, plejmejker Monaka, nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sada Reala Fakundo Kampaco.

21.02.2024. 15:24
  • Podijeli:
Matijas Lesor-652930030c719.webp Foto: Profimedia

Evroliga je na zvaničnom sajtu objavila potencijalne kandidate za MVP sezone u elitnom takmičenju.

U užem izboru se nalaze Majk Džejms, plejmejker Monaka, nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sada Reala Fakundo Kampaco.

Kao i dvojica vioskih igrača, nekadašnji centar Partizana, a sada Panatinaikosa Matijas Lesor i krilni centar Virtusa Tornike Šengelija.

Kada je u pitanju Majk Džejms, on je lider po indeksu korisnosti i prosjeku poena, s obzirom da postiže 19,4 poena i 5,3 asistencija uz indeks korisnosti 21,6. Njegov Monako se nalazi trenutno na četvrtom mjestu, a do kraja šampionata ima velike šanse da se nađe i na drugom, pošto zaostaje samo dvije pobjede od Barselone.

Drugi je Fakundo Kampaco, koji sjajno predvodi napad Real Madrida ove sezone, prosječno postiže 11,7 poena i 6,5 asistencija uz prosječan indeks 16,8. Svakako ima velika šanse za priznanje za najboljeg igrača, uprkos slabijem učinku od Džejmsa, s obzirom da je njegova ekipa lider na tabeli Evrolige, od 26 mečeva, poražena je samo u četiri. Nema sumnje da će ostati lideri do kraja šampionata.

U konkurenciji su se našli još i Matijas Lesor, najkonstantniji igrač u redovima Panatinaikosa, sa prosjekom od 13,3 poena i 6,1 skokova uz 18,6 prosječan indeks. Ekipa iz Atine je na istom skoru kao i Monako (16-10).

Četvrti kandidat je Tornike Šengelija iz Virtusa, koji je svoj tim vukao u prvom dijelu sezone, zbog čega i jesu u vrhu sa istim skorom kao gore dvije pomenute ekipe 16-10. Vidjeo se veliki pad u igri ekipe iz Bolonje, kada je Gruzin doživjeo povredu. Ove sezone prosječno bilježi 14,5 poena i 5,5 skokova uz 18,1 indeks korisnosti.

Ostalo je još osam utakmica do kraja sezone i bez sumnje da bi još neko mogao da se priključi trci, poput Čime Monekea, koji blista u dresu Baskonije ove sezone, ali trenutno njegov tim nije u Top 5 ekipa, a tu su i Šejn Lakrin i Vejd Boldvin, ali njihovi timovi se bore za plej-in poziciju, pa je to razlog zašto nisu u konkurenciji.

Svakako, prvi kandidat je Majk Džejms, koji ove sezone može da obori rekord za najboljeg poentera svih vremena u elitnom takmičenju. Fali mu još 29 poena, da prestigne legendarnog Vasilisa Spanulisa.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()