Bogdanović nastavlja sa dobrom formom: Hoksi bolji od Rajakovićevih Reptorsa

Iako je postojala određena borba tokom prve četvrtine, Hoksi su uhvatili zamah i prednost je progresvino rasla

16.12.2023. 09:14
  • Podijeli:
bogdanovic tanjug ap-657d4ae3bf441.webp Foto: Tanjug/Chris Young/The Canadian Press via AP

Minule noći u NBA ligi odigrano je osam mečeva od istoka do zapada, a bilo ih je nekoliko veoma interesantnih, ljudima u Srbiji, tako i ostalima u svijetu.

Bogdan Bogdanović je slavio u duelu protiv Darka Rajakovića, dok je Viktor Vembanjama slomio otpor Los Anđeles Lejkersa i tako sprečio 19. uzastopni poraz svog tima.

Prvi meč koji ćemo izdvojiti bio je upravo između LA Lejkersa i San Antonio Sparsa, gdje je tim iz Teksasa izašao kao pobjednik rezultatom 129:119. Neočekivano, cijelog meča u velikoj prednosti su bili momci Grega Popoviča, pa niti u jednom trenutku nije izgledalo da je neizvjesno.

Timovi nisu bili značajno oslabljeni neigranjem nekog bitnog igrača, a najbolji u pobjedničkom domaćem timu bio je Devin Vasel sa 36 poena, šest skokova i tri asistencije. Viktor Vembanjama je dodao tek 13 poena uz 15 skokova. U timu Lejkersa najbolji je bio Lebron Džejms sa 23 poena, sedam skokova i 14 asistencija.

U “srpskom duelu” večeri između Toronto Reptorsa i Atlanta Hoksa bolji su bili momci iz Džordžije rezultatom 125:104. Iako je postojala određena borba tokom prve četvrtine, Hoksi su uhvatili zamah i prednost je progresvino rasla, piše Telegraf.

Najbolji u timu Darka Rajakovića bio je Skoti Barns sa 23 poena, četiri skoka i osam asistencija, dok je u protivničkom “taboru” najbolje veče imao Trej Jang sa 38 poena, pet skokova i 11 asistencija. Odlično veče je imao i Bogdan Bogdanović sa 20 poena i šest asistencija.

Toronto trenutno na tabeli istočne konferencije zauzima 11. poziciju sa skorom 10 pobjeda i 15 poraza, dok su Hoksi mjesto iznad sa porazom manje, ali i utakmicom manje.

Potpuni preokret napravio je tim Bobana Marjanovića, kada su se nakon lošeg prvog poluvremena vratili i savladali Memfis Grizlise rezultatom 103:96. Hjuston Roketsi su ovom pozicijom napravili skor 13 pobjeda i devet poraza i tako se postavili na šesto mjesto zapadne konferencije.

Boban Marjanović je bio bez minuta, ali najbolji pojedinac u njegovom timu bio je Dilon Bruks sa 26 poena i sedam skokova. Šengun je imao dobru partiju sa 15 poena i sedam skokova, dok je u protivničkoj ekipi Desmon Bejn imao dobro veče sa 28 poena i 13 skokova.

Ostali rezultati

Šarlot Hornets – Nju Orlians Pelikans 107:112

Filadelfija Seventisiksers – Detroit Pistons 124:92

Vašington Vizards – Indijana Pejsers 137:123

Boston Seltiks – Orlando Medžik 128:111

Finiks Sans – Njujork Niks 122:139

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()