Bivši vođa Delija: Htjeli smo Draženu slomiti noge, pratili smo ga po Zagrebu

Otkrio manje poznate detalje

05.02.2024. 08:32
  • Podijeli:
drazen petrovic screenshot 23-6535072687089.webp Foto: Screenshot/Youtube/Cosgrove

Zoran Timić Tima, koji je tokom 80-ih i 90-ih bio vođa Delija, navijača Crvene Zvezde, na službenom YouTube kanalu tog kluba ispričao je o jezivom planu Zvezdinih navijača sredinom 80-ih. Na Zvezdinom kanalu počelo je emitiranje serijala "Ultras, Timina priča" o povijesti Delija. Timić je u prvom nastavku ispričao:

"Petrović je tada bio najbolji igrač Cibone s kojom se Zvezda mučila i željeli smo ga neutralizirati. Prvo smo ga htjeli zaplašiti i prijetiti mu, a poslije i da ga prebijemo. Ideje su se sve više radikalizirale, pa smo došli do toga da mu palicama polomimo noge pred neku važnu utakmicu protiv Zvezde. Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali je to bilo dosta teško, jer tada nisu postojali mobiteli. No, saznali smo njegovu rutinu, gdje ide poslije treninga, u kojem kafiću sjedi, gdje stanuje..."

Bivši vođa Delija dodaje: "Problem je bio što nikada nije išao sam, uvijek je bio s djevojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da sve to uradimo kad bude odlučujuća utakmica s Cibonom te sezone. No, izgubili smo tada već u polufinalu, pa nije bilo potrebe za nečim takvim."

Timić govori i da su Delije imale stožer u centru Zagreba, u Medulićevoj ulici i to u istoj zgradi u kojoj je bio omiljeni kafić Bad Blue Boysa. "Počeli smo se družiti sa Srbima iz Zagreba koji su navijali za Zvezdu. To je preraslo u takvo drugarstvo, da je stan u Medulićevoj ulici u centru Zagreba, postao naša navijačka baza tamo. Tu smo se skupljali i smišljali akcije da napadamo navijače Dinama ili Cibone i uzmemo im transparente. U prizemlju te zgrade bila je kafana Kalnik, glavna baza Bad Blue Boysa. To smo saznali tek nekoliko godina kasnije."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()