Bitka za F4, čin četvrti: Dobra i tri loše vijesti za Partizan

Večerašnji boj će po četu Željka Obradovića biti kud i kamo izazovniji od onog prije dvije večeri

04.05.2023. 12:11
  • Podijeli:
Partizan_Miloš Milojević Tanjug-64537f217675b.webp Foto: Miloš Milojević / Tanjug

Košarkaši Partizana i Reala večeras će odigrati četvrti čin bitke za Fajnal for Evrolige (20.30 časova).

Crno-bijeli vode 2-1, igraće pred više od 20.000 svojih pristalica i imati lijepu šansu da sjajnu sezonu zaokruže plasmanom na F4.

Pa ipak, večerašnji boj će po četu Željka Obradovića biti kud i kamo izazovniji od onog prije dvije večeri, kada su poklekli.

Istina, Parni valjak će biti jači za Matijasa Lesora i to je svakako dobra vijest. No, tu su i tri činjenice koje ne idu na ruku domaćinu.

Prva je da će igrati pod većim pritiskom. Jer, ako večeras ne slavi, "prosuće" dva brejka iz Madrida, gdje će biti igrana majstorica.

Druga je da će Kraljevi igrati sa daleko više samopouzdanja, nakon što su u utorak "ućutkali" 20.091 navijača i prekinuli seriju od tri poraza protiv istog protivnika.

A treća je da će duel biti odigran svega 36 sati nakon masakra na Vračaru koji je, po izjavama igrača, i te kako ostavio traga na njih.

Bilo kako bilo, i večeras nas očekuje još jedan praznik košarke pod obručima u kojem će odlučiti nijanse.

Zanimljivo, kladionice daju podjednake šanse i Beograđanima i Madriđanima. Kvota je 1,91.

"Utisak je isti. U utorak smo imali jednu od lošijih utakmica posljednjih meseci, igrači su svjesni toga. Znamo svi koliko je Matijas Lesor važan za naš tim, ali smo i bez njega bili u egalu. To je to. Moramo kvalitetnije. Treba shvatiti da je utakmica 40 minuta. Znamo da je ispred nas velika šansa", izjavio je trener Željko Obradović.

Lesor se vraća nakon odrađene kazne  zbog tuče u drugoj utakmici, baš kao i Gabrijel Dek na drugoj strani.

No, Partizan će i dalje biti lišen pomoći suspendovanog Kevina Pantera, te Alekse Avramovića, koji je povrijedio ruku.

"Aleksa se povrijedio i on će sutra ići na operaciju. To je samo druga ruka, ali ista stvar kao i prošle godine. Pretpostavka je da će biti manja pauza, ali ja ne bih sad o tome. Desilo se opet Aleksi nažalost. To je dio svega ovoga čime se mi bavimo", zaključio je Obradović.

Meč će biti odigran po specifičnom protokolu, sa minutom ćutanja i zabranom puštanja muzike. Kako bi odali počast sugrađanima stradalim u masakru, grupa navijača "Grobarski treš romantizam", pozvala je sve navijače da večeras donesu po jedan cvijet, koji će spustiti na teren prije prvog podbacivanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()