Bh. reprezentativka u idealnoj petorci Evropskog prvenstva

Bh. juniorke su EP okončale plasmanom na četvrtom mjestu, čime su ostale bez plasmana u A diviziju

10.07.2023. 11:03
  • Podijeli:
Guska_Evropsko_foto_FIBA-64abcce8f31bd.webp Foto: FIBA

Jana Guska, juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine, izabrana je u idealnu petorku Evropskog prvenstva B divizije u košarci, održanog u Sofiji (Bugarska).

Pored košarkašice Mladog Krajišnika, u najbolji tim uvrštene su i Panagiota Stoligka (Grčka), Petra Bozan (Hrvatska), Isa Hamalainen (Luksemburg) i MVP prvenstva Faith Ehi Etute (Luksemburg).

"Ponosni smo na našu Janu, kao i ostale izabranice selektorke Dragane Svitlice, koje su dostojno predstavljale domovinu na proteklom EP. Ženska bh. košarka ne treba brinuti za budućnost", poručili su iz KSBiH.

Podsjetimo, bh. juniorke su EP okončale plasmanom na četvrtom mjestu, čime su ostale bez plasmana u A diviziju.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()