Bez promašaja: Jokić nastavlja da briljira

Razmišlja o timskom uspjehu

25.02.2024. 09:20
  • Podijeli:
Nikola Jokic-65d84a3337f7a.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Nikola Јokić  postao je igrač sa najviše tripl-dabl učinaka bez promašaja iz igre.

U pobjedi Denvera nad Vašingtonom Јokić je prestigao Vilta Čemberlena koji je do takvog podviga došao tri puta.

Osim što je protiv Vašingtona napravio nevjerovatan uspjeh i upisao tripl-dabl protiv svake NBA ekipe, Nikola Јokić oborio je i još jedan rekord.

Ovo je bila četvrta utakmica na kojoj je srpski as uspio da ostvari tripl-dabl učinak bez promašaja iz igre. Јokić je šutirao deset od deset za dva poena.

Tri puta je to tokom karijere uspio Vilt Čemberlen , a dva puta Drejmond Grin.

Iako je ova utakmica bila istorijska za karijeru srpskog košarkaša on više razmišlja o timskom uspjehu.

“To je lijep podatak za zaostavštinu. Lijep je ovo uspjeh. Nisam siguran da sam dovoljno odmarao, ali je trebalo da dobijemo ovaj meč i nadamo se da ćemo i sutra. Samo treba da budemo sve bolji jer dolazi i plej-of, prije svega mentalno. To nam je glavni cilj!”, naglasio je Јokić.

Nikolina partija protiv Vizardsa posebna je i zbog toga što je prva u istoriji NBA lige u kojoj je jedan igrač uspio da upiše preko 20 poena, 15 skokova i 15 sistencija uz sto odsto procenta šuta iz igre.

Fantastična utakmice srpskog asa izvela je Denver iz krize poslije tri vezana poraza, a ujedno je doprinijela i tome da ponovo počne da se govori o tome da je sa razlgom glavni kandidat za osvajnje MVP titule.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()