Bećiragić skratio spisak reprezentativaca za mečeve protiv Kipra i Francuske

Na spisku Musa, ali bez Nurkića

14.02.2024. 12:57
  • Podijeli:
adis_beciragic -  Marius Becker  - dpa  pixsell-1667475416010.webp Foto: DPA/Pixsell

Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić skratio je spisak igrača koje će imati na raspolaganju za predstojeće mečeve protiv Kipra i Francuske na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Na određivanje skraćene liste reprezentativaca uticala je i činjenica da je nekoliko bh. košarkaša u procesu oporavka od povrede te zbog toga neće biti u kadru za pomenute susrete.

Bećiragić je uputio pozive sljedećim igračima: Džanan Musa, Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

Zmajevi se okupljaju 19. februara u Tuzli. Kvalifikacije otvaraju susretom u Nikoziji proitiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pod svodom tuzlanskog Mejdana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()