Bećiragić najavljuje polufinale: Izrael je težak protivnik

Zmajevi otišli u polufinale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

17.08.2023. 11:40
  • Podijeli:
adis_beciragic -  Marius Becker  - dpa  pixsell-1667475416010.webp Foto: DPA/Pixsell

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je savladala Mađarsku rezultatom 103:78 i plasirala se u polufinale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre gdje će igrati protiv Izraela.

Selektor naših košarkaša Adis Bećiragić je čestitao svojim igračima nakon trijumfa.

"Pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju i državu. Odigrali smo tešku utakmicu koja je bila 'biti ili ne biti'. Čestitao bih igračima na ispunjavanju svih zadataka, koncentraciji i energiji", rekao je Bećiragić.

U polufinalu će naša selekcija odmjeriti snage s Izraelom.

"Manje-više, dosta dobro ih poznajem. To je vrlo težak 'matchup' za nas, tako da ćemo morati igrati izuzetno dobru odbranu i ja se nadam da ćemo to uspjeti da bismo došli do finala", kazao je Bećiragić.

Susret Izrael - BiH igra se u petak s početkom u 20:30 sati, a ukoliko izabranici Adisa Bećiragića slave, igrat će finalni meč u nedjelju u 14:15 sati protiv pobjednika duela Poljska - Estonija. Osvajač turnira će se plasirati u kvalifikacije za Olimpijske igre idućeg ljeta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()