ABA liga žestoko osudila napad u Zadru: Hitno privođenje huligana

"Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne dijeli ljude"

12.11.2023. 09:05
  • Podijeli:
kosarkaska-lopta-foto-pixell.jpg Foto: Pixsell

Rukovodstvo regionalne košarkaške ABA lige osudilo je napad huligana na delegaciju Crvene zvezde u Zadru i zatražilo hitno privođenje napadača.
Povodom skandaloznog događaja u Zadru tokom noći posebnim saopštenjem oglasilo se i rukovodstvo regionalne lige.

"Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde uoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, vjerske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije",  navodi se u saopštenju.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namjerom da se što prije ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili, dodaje se u saopštenju.

Istovremeno, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbjednosnim faktorima ABA liga učiniće sve da utakmica između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca sijenku na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je utemeljena, poručuju iz ABA lige.

"Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne dijeli ljude", zaključuje se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()