Zvijezda Reala želi Superligu: Šta će nam Liga nacija koja nikome ne treba

Prvi fudbaler koji se oglasio o mogućem novom takmičenju

17.02.2023. 09:03
  • Podijeli:
toni kroos - reuters-63ef34250f3f3.webp Foto: Reuters

Ponovo se zakuhala priča o pokretanju nogometne Superlige. Inicijatori evropske Superlige pokušavaju progurati projekt novog elitnog europskog klupskog takmičenja. Direktor tvrtke A22, koja osnovana za projekt Superlige još prije par godina, rekao je u razgovoru za Die Welt da su pregovori odavno u toku i da je Superliga realnost.

"Temelji evropskog klupskog nogometa se urušavaju i vrijeme je za promjene. Klubovi su u velikoj opasnosti i, kad se donose najvažnije odluke za njihov opstanak i čitav sustav, onda ih se ništa ne pita. Vjerujem da će navijačima novi projekt biti puno prihvatljiviji", rekao je direktor A22 Bernd Reichart.

Nogometnim fanovima ta ideja se ne sviđa, a nogometaši se zasad ne oglašavaju. To je učinio tek Toni Kroos, legendarni veznjak Real Madrida. Nijemac smatra da je Superliga dobra ideja i da bi s njom trebalo pokušati: "Zašto je u redu da UEFA uvede Ligu nacija koja nikome ne treba?" pita se Kroos pa nastavlja:

"Odjednom ih niko ne pita o tome. Mislim da je nevjerovatno važno poslušati druge prijedloge poput Superlige. Mnogi ljudi uvijek kažu: 'Ko želi gledati Real Madrid protiv Manchester Cityja svake sedmice?' Ali, jeste li se umorili od gledanja Federera protiv Nadala iznova i iznova? Ja nisam. To je moje mišljenje."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()